Recent Nieuws
FAQ : AANKOOP VAN EEN NIEUW ZWEMBAD > MONOBLOK ZWEMBAD
Welke betrouwbare fabrikanten zijn er op de markt van de monoblok zwembaden actief?

Er zijn verschillende fabrikanten actief in de productie van monoblok zwembaden.

De grootste en meest succesvolle fabrikant in België is LPW POOLS dewelke in 2019 meer dan 500 en in 2020 meer dan 1.000 zwembaden heeft geplaatst in België (op ongeveer 2.500 nieuw geplaatste zwembaden in 2019 en 7000 in 2020). 1 op de 7 klanten die een zwembad wenst kiest dus voor een LPW POOL zwembad!

Noppe Zwembaden is ondertussen een kleine 15 jaar erkend verdeler van de LPW POOLS zwembaden.

Noppe Zwembaden verdeelt enkel het merk LPW POOLS, is dit daarom de enige goede fabrikant?

Prijs/kwaliteit wel, kom je een ander merk tegen en wens je te weten waarom we je deze niet aanbieden: vraag ons dan zeker de informatie hierover. Beter voorkomen dan genezen, een zwembad kies je namelijk niet voor even ... maar wel voor de rest van je leven!

Ontvang nu direct je GRATIS en vrijblijvende offerte en klik hier.

Heb je hierover nog vragen, contacteer dan onze klantendienst op het nr. 03/354 12 21.


Directe link voor deze vraag
Waarom zou ik kiezen voor een monoblok zwembad?

Het concept monoblok zwembad is een oplossing voor heel wat problemen en/of inefficiënties die zich stellen bij het realiseren van een bouwkundig zwembad, we overlopen de belangrijkste hieronder:

Arbeidskost

Een monoblok zwembad wordt gemiddeld op 5 werkdagen gebouwd. Het bedrag aan arbeid binnen je totale investering is hierdoor zeer laag. Je kan niet alleen maar snel van je zwembad genieten, je investeert voornamelijk in materiaal (dat ter plaatse blijft) i.p.v. dure arbeid.

Kwaliteit

Binnen de monoblok zwembaden zijn er grote prijs- en kwaliteitsverschillen. Een kwalitatieve monoblok fabrikant maakt de monoblok zwembaden geheel uit vinylester (dus zonder polyester, keramische lagen e.d.) en dit in een gesloten fabrieksomgeving. Dit leidt tot een zwembadbekleding van de allerhoogste kwaliteit.

Isolatie

Een kwalitatief monoblok zwembad beschikt over een standaard isolatie. Wil je nog verder isoleren dan kan dit relatief goedkoop. Bij een bouwkundig zwembad is dit moeilijker te realiseren en hierdoor duurder.

Veiligheidsrand

Een kwalitatief monoblok zwembad beschikt standaard over een doortrapbeveiliging voor het rolluik, en dit in U-vorm rondom de kuip. Hierdoor is het rolluik, naast het zelfdrijvend vermogen, extra ondersteund en veilig. Bij andere bouwvormen is het plaatsen van extra handrails veelal de enige oplossing om dezelfde veiligheid te bereiken.

Bekleding

De monoblok zwembaden hebben een naadloze bekleding, net zoals je badkuip zonder enige structuur.

Dus zonder risico op plooivorming, schadelijke ftalaten (inherent bij zwembaden met een zogenaamde liner of zwembadfolie) of de sinaasappelhuid van een met polyester of vinylester bekleed betonnen zwembad.

Omdat de bekleding onder de beste omstandigheden werd geproduceerd (in een fabriek, doorgaans in een gerobotiseerd proces) is de kwaliteit ervan tevens de hoogst mogelijke.

De garantie

De garantie op een kwalitatief monoblok zwembad (zoals deze van LPW POOLS) lopen op tot 35 jaar. Bij andere concepten is dit doorgaans 10 jaar (vb. bouwkundig, polypropyleen). Een lange garantie is uiteraard enkel waardevol als het bedrijf dat deze garantie aanbiedt valabel is.

Ontvang nu direct je GRATIS en vrijblijvende offerte en klik hier.

Heb je hierover nog vragen, contacteer dan onze klantendienst op het nr. 03/354 12 21.


Directe link voor deze vraag
Ik merk een aanzienlijk verschil in de prijzen van verschillende monoblok zwembaden, hoe kan dit?

De kwaliteit en uitvoering van het monoblok zwembad hebben een gevoelige impact op de totaalprijs van je offerte.

Hieronder maken we een vergelijking tussen een LPW POOLS monoblok zwembad en een alternatief monoblok zwembad van een ander merk.

Vergelijking: 

- De garantie op een LPW POOLS zwembad bedraagt m.b.t. waterdichtheid & hydrolyse of osmose 35 jaar niet degressief (tegenover enkel een degressieve garantie op waterdichtheid van 20 jaar)

- LPW POOLS zwembadkuip uitgerust met een COVREX CLASSIC rolluik (het enige hagelbestendige, vorstbestendige zwembadrolluik dat voldoet aan de Franse normen, zonder klikprofielen waar vuil & kalk zich in kan nestelen inbegrepen in elke LPW POOLS pakketprijs) met een levenslange garantie op hagelschade en 5 jaar algemene fabrieksgarantie (tegenover een solar rolluik met 3 jaar garantie met klikprofielen, niet conform de Franse veiligheidsnorm, niet vorstbestendig, ...).

- LPW POOLS zwembadkuip uitgerust met een Full Inverter warmtepomp (meest energiezuinige TUV certified AAA toestel dat momenteel beschikbaar is) voorzien van 3 jaar algemene garantie, 10 jaar op warmtewisselaar en compressor (tegenover klassieke warmtepompen die meer energie verbruiken en op termijn veel duurder zijn)

- LPW POOLS zwembadkuip voorzien van een kwalitatief technisch pallet met 10 jaar garantie op de standaard zandfilter, 12 jaar garantie op de filter in Advanced & Top Line m.u.v. slijtage onderdelen (tegenover een budget installatie van een goedkoop Frans merk)

- LPW POOLS zwembadkuip met 2 jaar garantie vanwege ons als installateur met een service binnen de 48u, uitgebreide handleidingen en uitleg bij oplevering, duidelijke website met FAQ’s en GRATIS telefonische bijstand levenslang (tegenover een service punt dat ver van de klant gelegen is met minder snelle responstijd, minder informatie ter beschikking waardoor er mogelijk meer interventies nodig zijn achteraf)

- LPW POOLS zwembadkuip vervaardigd uit full vinylester (tegenover een kuip van polyester met 1 laag vinylester)

- LPW POOLS zwembadkuip met standaard een tussenwand tussen het rolluikgedeelte en het zwembadgedeelte: esthetisch en veilig (tegenover een kuip waar een rolluik wordt ingehangen dat niet afgeschermd is)

- LPW POOLS zwembadkuip met volledige honingraat rondom het zwembad: hierdoor zijn de kuipen standaard geïsoleerd en steviger (tegenover een kuip die verstevigd werd met een totaal niet-praktische sta-rand op 70cm: te hoog om functioneel te zijn, er komt vuil op dat de robot niet weg krijgt en je steeds manueel moet schoonmaken enz.), kortom een zwakkere kuip met constant aanzienlijk meer manueel onderhoud (om schoon te houden).

- LPW POOLS zwembadkuip met ABS inbouwstukken in de kleur van het zwembad (tegenover enkel witte inbouwstukken ongeacht de gekozen kleur).

- LPW POOLS zwembadkuip met geïntegreerde RVS316L hoogwaterlijn skimmers (tegenover klassieke skimmers in ABS: dus lagere waterstand en meer inspanning of kosten voor telkens zomer en winterklaar maken van het zwembad daar bij zwembaden met een klassieke skimmer de waterstand dient verlaagd te worden)

- LPW POOLS zwembadkuip met kleine esthetische spots (tegenover 1 grote lamp)

- LPW POOLS zwembadkuip met voor het rolluik geleidings driehoeken met wieltjes en netjes afgewerkt (tegenover een zichtbare RVS balk met grote minder esthetische vlonders in hout erachter)

- LPW POOLS zwembadkuip met een mooi strak design (tegenover een kuip gemaakt uit een meer gedateerde oudere zwembad mal)

- LPW POOLS zwembadkuip voorzien van 1 gecombineerde sturingskast voor filtratie, rolluik en verlichting (tegenover verschillende kleine individuele stuurkasten)

- LPW POOLS zwembadkuip voorzien van een programmeerbaar zwembadrolluik (tegenover een rolluikmotor met een 'dodemansknop' principe: je moet blijven drukken wat niet echt praktisch is)

- LPW POOLS zwembadkuip met een optie tot bijkomende isolatie van 3cm Isofoam waardoor de hoogst mogelijke isolatie kan bereikt worden met daarna levenslang de laagst mogelijke isolatiekost  (tegenover 1cm isolatie rondom een enkelwandig zwembad)

- Installatie door techniekers met een hoge kwaliteit en hoge afwerkingsgraad

Vraag nu volledig GRATIS en vrijblijvend je offerte voor je LPW POOLS zwembad via volgende link waarna je slechts enkele minuten later al je offerte per mail ontvangt: offerteaanvraag

Heb je hierover nog vragen, contacteer dan onze klantendienst op het nr. 03/354 12 21.


Directe link voor deze vraag
Waarom kies ik beter voor een monoblok zwembad uit full vinylester dan een gemetst zwembad met een zwembadfolie?

Er zijn heel wat redenen om te kiezen voor een zwembadkuip vervaardigd uit "Full vinylester". De verschillen zijn immers enorm groot.

Hieronder een overzicht:

1. Een uit full vinylester monoblok zwembad garandeert je de komende 35 jaar geen kosten te moeten maken m.b.t. de bekleding van je zwembad omdat je een fabrieksgarantie ontvangt van 35 jaar, niet degressief (tegenover een degressieve garantie van slechts 10 jaar op het materiaal). Eén keer investeren en levenslang genieten of jaren genieten en opnieuw moeten investeren (wat een foliezwembad de duurste oplossing maakt op lange termijn)!

2. Een uit full vinylester vervaardigd monoblok zwembad beschikt over een naadloze bekleding (een folie heeft lasnaden waar vuil achter blijft hangen).

3. Er is geen enkel risico op plooivorming (inherent aan een zwembad met folie) wanneer je kiest voor een "Full vinylester" zwembad.

4. Isolatie: de verwarmingskosten van een full vinylester zwembad liggen structureel lager dan de kost voor het verwarmen van een niet waterdichte constructie (of een zwembad vervaardigd uit beton).

5. De full vinylester zwembaden zijn standaard voorzien van een geïntegreerde doortrapbeveiliging voor het rolluik, in een gemetste of betonnen constructie is een (optionele) RVS handrail noodzakelijk om dezelfde veiligheid te bekomen.

6. Een full vinylester zwembadbekleding is niet schadelijk voor de gezondheid: een klassieke liner of zwembadfolie bevat het schadelijke 'ftalaat' met als voornaamste gevaren een hormoonverstorend effect (vooral bij mannen: zgn. anti-androgeen), ftalaten kunnen de concentratie van schildklierhormonen verstoren, ftalaten kunnen immunotoxisch zijn. Blootstelling bij prematuren werd in verband gebracht met meer astma op latere leeftijd (meer info oa. via Wikipedia). In kinderspeelgoed mag dit product al sinds 2004 niet meer gebruikt worden.

Vraag nu volledig GRATIS en vrijblijvend je offerte voor je full vinylester LPW zwembad via volgende link waarna je slechts enkele minuten later al je offerte per mail ontvangt: offerteaanvraag

Heb je hierover nog vragen, contacteer dan onze klantendienst op het nr. 03/354 12 21.


Directe link voor deze vraag
Wat is er zo speciaal of wat is het voordeel van een zwembadbekleding in full vinylester?

In een ideale wereld bestaat een zwembad 100% uit full vinylester.

Waarom? Daar zijn heel wat redenen voor ... we sommen de belangrijkste hieronder voor jou op:

- full vinylester is extreem duurzaam en maakt komaf met de gekende osmose problematiek die zwembad bekledingen ondervinden (zowel keramische, klassieke polyester zwembaden of composietzwembaden vervaardigd uit andere materialen)

- als het zwembad 100% vervaardigd wordt uit vinylester dan is er enerzijds een bescherming tegen het zwembadwater (chemicaliën, UV straling van de zon, ...) maar ook aan de ander zijde van de kuip; de invloed van grondwater (wat in onze streek veelvuldig, periodiek, aanwezig is), het volstaat dus niet om polyester te combineren met full vinylester (wordt desondanks vaak zo gedaan om de prijs te drukken; full vinylester is immers een duurder product dan alternatieve composiet materialen)

- het materiaal is bijzonder krasbestendig (in tegenstelling tot polypropyleen/PP/HDP/... zwembaden)

- het is een naadloze bekleding (dus geen naden of risico op plooien zoals bij de bekleding met een zwembadfolie)

- op langere termijn is het de meest voordelige oplossing, een renovatie van zwembadbekleding is immers een budget intensieve investering

- zwembaden voorzien van een betegeling hebben steeds een risico op loskomende steentjes/stenen en/of vervuilde voegen die niet of moeilijk schoon te maken zijn; full vinylester is naadloos en kan niet losvriezen en/of loskomen

- het materiaal is herstelbaar en renoveerbaar (de garantie op een monoblok zwembad bedraagt 30 jaar dus de eerste 30 jaar is een renovatie niet aan de orde) in tegenstelling tot polypropyleen/PP/HDP/... zwembaden)

- het materiaal is duurder dan alternatieve composiet bekledingen maar deze investering is beslist de moeite waard want het behoed je voor vroegtijdige renovatiekosten en/of vervangingskosten van je zwembadbekleding

Ontvang vrijblijvend in minder dan 5 minuten een gedetailleerde offerte via www.noppe.be/gratisofferte

Heb je hierover nog vragen contacteer dan onze klantendienst op 03/354 12 21.

 


Directe link voor deze vraag
Bestaan er nog andere fabrikanten van full vinylester zwembaden dan LPW POOLS?

De LPW POOLS modellen zijn gemaakt op basis van een Belgisch concept & design waarbij volgende aandachtspunten als belangrijk worden beschouwd:

1. skimmers aan de zijde waar het rolluik onder water gaat: eventueel vuil dat op de lamellen ligt zal beginnen drijven op de plaats waar het rolluik in het rolluikgedeelte opgerold wordt, als de skimmers zich op de juiste plaats bevinden is dat voor jou veel handiger in onderhoud!

2. licht conische zwembaden met minimaal afgeronde hoeken: minder water (en dus minder kosten van water, chemicaliën en verwarming) voor evenveel zwembadplezier, de afgeronde hoeken zorgen ervoor dat jij of je zwembadrobot het zwembad veel makkelijker schoon kunnen maken (dus minder onderhoud).

3. geen onderaan afgesloten rolluikgedeeltes waar een opstapeling van vuil een ernstig risico is: wel een scheidingswand met onderaan een opening evenals een aanzuigpunt in het rolluikgedeelte, de combinatie van beiden zorgt voor het meest zelfreinigende en het makkelijkst te onderhouden rolluikgedeelte.

4. geïntegreerde doortrapbeveiliging in U-vorm rondom je zwembad: het rolluik drijft boven een kleine rand die bovenop de zelfdrijvende eigenschappen van een zwembadrolluik 100% veiligheid garandeert

5. dubbelwandige structuur rondom het gehele zwembad, als het ware 2 kuipen voor de prijs van 1: hierdoor is een LPW zwembad aanzienlijk sterker dan enkelwandige zwembaden die structureel rondom verstevigd zijn met zogenaamde verstevingingsbalken, de wanddikte van 1,5cm garandeert bovendien  

Er bestaan echter ook andere fabrikanten die full vinylester zwembaden maken, zij bieden echter niet al deze voordelen samen aan.

Ontvang direct online je GRATIS en vrijblijvende offerte per e-mail voor een monoblok zwembad via deze link.

Heb je hierover nog vragen, contacteer dan onze klantendienst op het nr. 03/354 12 21.


Directe link voor deze vraag
Ik heb een aanbod ontvangen voor een monoblok zwembad met een zogenaamde kinder sta-rand, is dit interessant?

Er zijn fabrikanten die zwembaden aanbieden met zogenaamde sta-randen (voor kinderen) rondom de zwembadkuip.

In sommige gevallen gaat het over een echte kinder sta-rand (de diepte van de rand is dan ongeveer 90cm) geïntegreerd in een dubbelwandige kuip. Al zal dit doorgaans enkel bij oudere modellen beschikbaar zijn.

In de nieuwe modellen van monoblok zwembaden zal je deze sta-randen namelijk vaak niet meer terug vinden.

Deze randen zijn toch zeer vervelend in onderhoud (er blijft zand op liggen dat een robot niet schoon kan houden).

De periode dat kinderen er echt plezier aan hebben is ook zeer beperkt, zeker in vergelijking met de totale gebruiksperiode van een kwalitatief zwembad. Bovendien zal een kind (en ook een volwassene) meer plezier halen uit een ondiepe zone in het zwembad (zgn. 'Plage') dan aan een rand rondom het zwembad. Kinderen spelen en springen in een zwembad, ze staan niet aan de zijkant en hebben er ook weinig behoefte aan steun (omdat ze zich vasthouden aan de boordstenen).

Op vraag van de klanten werd dit hierom verwijderd uit de vormgeving van de nieuwe modellen.

Wordt het je aangeboden, kijk dan even na op welke diepte deze rand zich bevindt.

In de meeste gevallen gaat het namelijk over een verstevigingsrand van de kuip (mogelijk wordt je een  enkelwandige kuip aangeboden met weinig glasvezel en deze heeft deze versteviging hierdoor nodig) op ongeveer een diepte van 60cm (hierdoor vervalt het voordeel van de kindersta-rand zeer snel, dit is ook te ondiep).

Ontvang nu direct je GRATIS en vrijblijvende offerte en klik hier.

Heb je hierover nog vragen, contacteer dan onze klantendienst op het nr. 03/354 12 21.


Directe link voor deze vraag
Is er veel variatie in de aangeboden monoblok zwembaden?

Hoewel de term ‘monoblok’ een verzamelnaam is voor zwembaden die vervaardigd zijn uit één stuk, is er nog steeds heel wat variatie. Dit onder meer door de materie waaruit de zwembaden zijn vervaardigd.

Er bestaan dus verschillende soorten zwembaden. De twee grote families zijn monoblok zwembaden en de betonnen, traditionele zwembaden.

Typerend aan een monoblok zwembad is:

- de snelle plaatsing

- het makkelijke onderhoud

- de lange levensduur

- de vaste maten en vormgeving om uit te kiezen

Daarnaast heeft een monoblok zwembad nog tal van andere voordelen. 

Het verschil met een traditioneel zwembad, die moeten worden opgebouwd in de tuin, is alvast duidelijk.

Deze zwembaden:

- vragen meer plaatsingstijd

- zijn duurder in onderhoud

- hebben een kortere levensduur

- kunnen naar eigen voorkeur ontworpen worden

In deze FAQ geven we een uitgebreid overzicht van de meest voorkomende soorten monoblok zwembaden die er op de markt zijn.

Elke soort heeft zijn voor- en nadelen.

Wat zijn dan de verschillende soorten monoblok?

Zwembaden verschillen sowieso in vorm en in grootte. Dat is voor monoblok zwembaden niet anders. Het gamma wordt bij de verschillende fabrikanten meestal op basis van vorm of stijl opgedeeld. Daarnaast verschillen ze ook in de materie en samenstelling van stoffen waaruit de kuip werd vervaardigd. Veel fabrikanten kiezen een specifieke formule. Deze gaan ze steeds verder verfijnen, om uiteindelijk pionier te zijn en de beste kwaliteit te kunnen leveren.

De vijf meest voorkomende samenstellingen zijn:

Vinylester kuipen

Polyester kuipen

Keramische kuipen

Polypropyleen of polyethyleen kuipen

Roestvrijstalen of inox kuipen

Vinylester, polyester en keramische kuipen kunnen we samenvatten onder de kuipen in composiet. Er zijn echter grote verschillen in de samenstelling en eigenschappen. 

Vinylester monoblok zwembaden

Vinylester kuipen bestaan uit verschillende lagen polyester en vinylester-hars of enkel vinylester, wat we noemen full vinylester. Het belangrijkste verschil tussen een zwembad in full vinylester en een kuip die bestaat uit een mengeling van polyester en vinylester, is dat een full vinylester kuip veel beter bestand is tegen osmose. Goed navragen dus of de kuip volledig polyester-vrij is! 

Door de verschillende lagen vinylester creëer je een stevige kuip, die levenslang lekvrij blijft. De zwembaden van LPW Pools bestaan uit 6 lagen: 

1. Gel Coat

2. Vinylester hars + glasvezel

3. Vinylester hars + glasvezel

4. Honingraat (15mm)

5. Vinylester hars + glasvezel

6. Vinylester hars + glasvezel

Door de verschillende lagen en de honingraatstructuur wordt er een dikke wand gecreëerd van 22mm. Deze honingraatstructuur zorgt voor stevigheid enerzijds, en anderzijds voor isolatie van de kuip. De kuipen zijn kwalitatiever dan eender welke andere samenstelling en verkrijgbaar in verschillende maten en groottes. Door de honingraatstructuur zijn de kuipen van LPW Pools zelfdragend. Dit is een techniek die zorgt dat  monoblok zwembaden niet extra moeten ondersteund worden eenmaal ze worden geplaatst. Zelfdragende monoblok zwembaden dragen zowel het eigen gewicht, net als het watergewicht zonder externe ondersteuning. Daarnaast is de belangrijkste meerwaarde van een honingraatstructuur het isolerende-element. Dankzij deze technologie toe te passen is er bij de nieuwste generatie zwembaden minder energieverbruik om het zwembadwater warm te houden.

Polyester monoblok zwembaden

Polyester monoblok zwembaden blijven populair. Deze bestaan uit verschillende lagen polyester en zijn versterkt met glasvezel om zo een solide wand te garanderen.

Ook deze zwembaden worden in zijn geheel in de grond gestoken. In tegenstelling tot vinylester hars, bieden polyester monoblok zwembaden geen absolute weerstand tegen osmose. Er wordt een extra laag voorzien tegen dit verschijnsel en die moet af en toe vernieuwd worden om je zwembad lang in topvorm te houden.

De polyester zwembaden zijn dan wel op hun beurt weer goedkoper dan de vinylesters. Het is dus afwegen waar de focus op ligt wanneer je overweegt een zwembad van dit soort te plaatsen. 

Keramische monoblok zwembaden

Sommige fabrikanten van polyester of vinylester zwembaden voegen een nano-keramische parel toe aan de compositie. Het gaat hier dan eigenlijk over een vinylester of polyester zwembad met een extra toevoeging, waarvan de fabrikant beweert dat dit ten voordele van de stevigheid van het zwembad is. Deze zwembaden worden dan keramische monoblok zwembaden genoemd. Het is echter nog niet bewezen dat dit een effectieve meerwaarde heeft in de bouw en stevigheid van het zwembad.

Ben je de verschillende composities aan het overwegen en wil je met een professional praten die al jouw vragen kan beantwoorden? Dan kunnen we je dit graag extra toelichten.

Inox kuipen

Deze oplossing voor monoblok zwembaden is al 15 jaar op de markt en is zeer populair in landen zoals Oostenrijk. Dankzij de zeer mooie en strakke afwerking van de zwembaden. 

In België bestaan er een 7-tal fabrikanten die zich focussen op de productie van inox zwembadkuipen. Een inox kuip heeft als voordeel dat deze helemaal op maat kan gemaakt worden. Eenmaal helemaal geïnstalleerd heeft die een strakke en moderne look. 

Goed voor een zwembad waar er een hoog ‘kras gevaar’ heerst. Want zoals met alle inox zaken, is de materie en dus de zwembadkuip zeer krasgevoelig. Door de manier waarop de kuipen worden gefabriceerd en de flexibiliteit in modellen, wordt er wel regelmatig gelast aan de kuip en zijn er dus lasnaden.

Lasnaden hoeven niet garant te staan voor het verkrijgen van lekken, na verloop van tijd, maar ze vergroten wel het risico er op.

Goed om te weten: velen denken dat een donker zwembad of een inox zwembad zeer warm is op de bodem, of dat deze sneller opwarmen. Dit klopt helaas niet. Ook al warmt een donker zwembad een heel klein beetje sneller op, is dit totaal verwaarloosbaar en zal je geen verschil merken met een wit zwembad.

Polypropyleen of polyethyleen kuipen

Polypropyleen of polyethyleen kuipen worden in een fabriek gemaakt door het aan elkaar lassen van PP of PE platen. Deze platen kunnen verschillende diktes hebben (tussen 7mm en 12mm). De dikte van de platen is afhankelijk van de producent die de platen maakt en dus ook belangrijk voor de kwaliteit en duurzaamheid van de kuip. 

Naast de dikte hebben sommige kuipen ook een UV-bestendige laag. Dan wordt er niet over PP- of PE-platen gesproken, maar over PPC-platen.

Polypropyleen is beter bestand tegen puntbelasting en chemische stoffen, PE is op zijn beurt dan weer flexibeler. Elke materie heeft dus zijn eigen voordeel.

Welk materiaal je ook verkiest, beide soorten kuipen hebben sowieso het voordeel makkelijk bewerkbaar te zijn. Daarom zijn de kuipen ideaal om op maat te laten maken.

Ondanks de verschillende voordelen van de kuipen, is er een groot nadeel: het materiaal is niet krasbestendig.

Daardoor lijkt er snel slijtage plaats te vinden op de kuip.

Daarnaast is het een vrij jonge productiemethode van monoblok zwembaden. Zo’n 10 jaar geleden werd deze techniek en deze materie nog niet toegepast.

Er zijn ook lasnaden aanwezig. Deze kunnen scheuren, waardoor er lekkage ontstaat in de zwembaden. Ook vragen deze een regelmatige herziening, net om een lek te voorkomen. De onderhoudskost ligt dus iets hoger bij polypropyleen of polyethyleen kuipen dan bij de anderen vermelde monoblok zwembaden.

Een PP- of PE-bad is de ideale keuze indien je een zeer specifieke maat nodig heeft (bijvoorbeeld een zeer lang en smal bad, of een heel groot bad). Deze maten vindt je meestal niet in traditionele composiet zwembaden.

Wanneer je kiest voor een standaard maat, kies dan een zwembad in composiet (polyester, keramiek of vinylester) daar deze minder krasgevoelig zijn, steviger zijn bij de plaatsing, en geen lasnaden hebben.

Als je budget het toelaat, adviseren wij altijd om voor een "Full vinylester" zwembad te kiezen. Deze kunnen vanuit technisch standpunt de langste levensduur garanderen. Doordat je levenslang bespaart bent van renovatiekosten m.b.t. de bekleding van je zwembad is het op lange termijn bovendien de goedkoopste oplossing en de jarenlange gemoedsrust krijg je er gratis bij!

Wens je direct een GRATIS en vrijblijvende offerte te ontvangen voor het "Full vinylester" privé zwembad van jou dromen?

Dat kan via volgende link: GRATIS direct een offerte.

Voor meer informatie contacteer onze klantendienst op het nr. 03/354 12 21.


Directe link voor deze vraag

Noppe Zwembaden: Partner van deze merken.

Privacybeleid - Cookiebeleid - Copyright © Noppe Zwembaden 2025