Recent Nieuws
FAQ : AANKOOP VAN EEN NIEUW ZWEMBAD
Waarom kies ik best voor een natuursteen rondom een zwembad?

Een zwembadboordsteen die het mooiste de zwembadrand zal afwerken beschikt over een zogenaamde overhangende 'neus'.

Deze overhangende neus bevindt zich aan de waterzijde van het zwembad, is doorgaans 5cm hoog en verbergt de hechting tussen de zwembadkuip en de boordsteen.

Wanneer je een natuursteen kiest dan is de neus van de zwembadboordsteen uit 1 stuk. Concreet wordt een steen genomen met een dikte van 5cm waarvan het meeste gedeelte weg gefreesd of uitgezaagd wordt (behalve de neus). Je krijgt dus een steen in L-vorm volledig massief uit 1 materiaal. Omdat de neus massief is, bestaat er nooit een risico op het loskomen ervan.

De laatste 2 jaar merken wij een tendens op waarbij zwembaden afgewerkt worden met keramische stenen (al dan niet mits meerprijs).

Deze keramische stenen zijn echter niet massief: hiermee bedoelen we dat de neus van deze stenen met epoxy verlijmd werd aan een terrastegel (in verstek) om op deze wijze ook de gewenste L-vorm van een zwembadboordsteen te kunnen aanbieden.

Dit laatste is uiteraard een zwakke schakel vanuit technisch standpunt.

De garanties die worden geboden vanwege de fabrikanten van dit materiaal zijn doorgaans zeer beperkt.

Ze gaan tot max. 10 jaar en in vele gevallen zal bij eventuele schade onder garantie slechts een nieuwe steen bij jou geleverd worden (waarbij de kosten van het vervangen van de steen vaak niet worden vergoed). Bijkomend probleem is dat wanneer deze nieuw aangeleverde steen niet exact hetzelfde is als de andere boordstenen jouw probleem wel opgelost is maar esthetisch zie je altijd een afwijkende boordsteen in je zwembadrand. Een bijkomend nadeel.

Wij adviseren jou bovenstaande problematiek te vermijden wat kan bij de keuze voor natuursteen.

In onze pakketprijzen van de LPW POOLS zwembaden voorzien wij dan ook standaard een natuursteen met neus (dus massief: een boordsteen met neus uit 1 stuk).

Ontvang direct online je GRATIS en vrijblijvende offerte per e-mail voor een monoblok zwembad via deze link.

Heb je hierover nog vragen, aarzel niet ons klantendienst te contacteren op het nr. 03/354 12 21.

Noppe Zwembaden: Partner van deze merken.

Privacybeleid - Cookiebeleid - Copyright © Noppe Zwembaden 2024