Recent Nieuws
FAQ : AANKOOP VAN EEN NIEUW ZWEMBAD
Hoeveel plaats heb ik nodig voor het plaatsen van zwembadtechnieken (pomp, filter, waterbehandeling, verwarming, ...)?

Filtratiesysteem:

Voor het plaatsen van een pomp, filter en eventuele waterbehandelingssystemen is het ideaal om een ruimte te voorzien van 2 tot 3m² en dit in een bij voorkeur vorst vrije ruimte (dit kan een tuinhuis, garage, berging of kelder zijn).

Hou er mee rekening dat het niet optimaal is om deze technieken te plaatsen op een plaats waar je vaak nabij bent (omwille van het lawaai dat een zwembadpomp maakt). Een veel gemaakte fout is een plaats in het poolhouse grenzend aan een overdekt gedeelte (wanneer je relaxt in het overdekte gedeelte ondervindt je mogelijk - beperkte - lawaaihinder van de filterinstallatie).

Op deze plek dienen bovendien de nodige nutsvoorzieningen aanwezig te zijn (elektriciteit, aansluiting op de riolering en bij voorkeur wateraansluiting) om het systeem mee te verbinden.

Warmtepomp:

Een zwembadwarmtepomp met een verticale uitblaas (=toestel blaast naar boven) plaatst je best alleen maar in een stedelijke omgeving (dus niet in een omgeving waar er veel bomen staan die voortdurend vuil in het toestel zullen brengen). Rondom deze pomp dient bij voorkeur 60cm ruimte te zijn. 

Een zwembadwarmtepomp met een horizontale uitblaas is zeer geschikt voor plaatsen waar er rondom veel bomen e.d. zijn. Het vuil hiervan kan namelijk bijna niet in het toestel terecht komen (omdat het toestel bovenaan gesloten is). Het toestel dient achteraan over 30cm vrije ruimte te beschikken, vooraan bij voorkeur 6m (zodat de koude lucht van de ventilator zo ver mogelijk van het toestel wordt gebracht).

Plaats een warmtepomp alleen maar op een plek waar het - beperkte - lawaai geen hinder voor jou of je buren kan veroorzaken. De hedendaagse frequentiegestuurde zwembadwarmtepompen maken gemiddeld 45dba op 10m (vergelijkbaar met het geluid van een gesprek op 10m). Dit is dus zeer beperkt.

Bij aankoop van een zwembad ontvangt je van ons over bovenstaande een gedetailleerde checklist (afhankelijk van de door jou gekozen samenstelling zwembadtechnieken).

Wens je direct een GRATIS en vrijblijvende offerte te ontvangen voor het privé zwembad van jou dromen?

Dat kan via volgende link: GRATIS direct een offerte.

We maken graag ook jouw droom waar!

Voor meer informatie contacteer onze klantendienst op het nr. 03/354 12 21.

Noppe Zwembaden: Partner van deze merken.

Privacybeleid - Cookiebeleid - Copyright © Noppe Zwembaden 2024