Recent Nieuws
FAQ : ONDERHOUD VAN EEN ZWEMBAD > WINTERKLAAR MAKEN VAN JE ZWEMBAD
Waarom is het beter te werken met een winterzeil dan een bladernet?

Er zijn verschillende redenen waarom het in jou belang is om een winterzeil te gebruiken tijdens de winterperiode i.p.v. met een bladernet in combinatie met gesloten of open rolluik.

We overlopen ze hieronder:

Je zwembad zal met een bladernet vuiler worden

Een bladernet laat licht door, hierdoor kan er fotosynthese en dus algengroei plaats vinden (fotosynthese = water + licht, dit maakt suikers aan en deze suikers laten de planten, in dit geval algen, groeien).

Bij een winterzeil is je zwembad bijna hermetisch afgesloten van licht en vuil en heb je dus aanzienlijk minder schoonmaakwerk bij de opstart.

Je rolluik slijt meer en wordt eveneens vuiler

Klanten met een bladernet zijn verplicht om met een gesloten rolluik te werken. Een rolluik kost gemiddeld meer dan 120€ per m² (afhankelijk van lameltype), een winterzeil gemiddeld slechts 16€/m² en is bovendien licht-dicht.

Hierdoor wordt aan de ene kant de slijtage van de lamellen beperkt, aan de andere kant worden de lamellen veel minder vuil (een winterzeil sluit het zwembad bijna hermetisch af van vuil en licht, klein stof komt ook door een bladernet zoals al hierboven vermeld).

Zal ik dan maar overwinteren zonder met een bladernet en open rolluik?

Overwinteren met een bladernet en open rolluik is uiteraard een héél slecht idee: dan kan er door het licht volop foto-synthese plaats vinden en zal er bij de start van het seizoen heel wat meer schoonmaakwerk (en bijhorende kosten als wij dit moeten doen) ontstaan. Bovendien is dit zeer gevaarlijk (absoluut niet veilig).

Heb je hierover nog vragen, contacteer dan onze klantendienst op het nr. 03/354 12 21.

Noppe Zwembaden: Partner van deze merken.

Privacybeleid - Cookiebeleid - Copyright © Noppe Zwembaden 2024