Recent Nieuws
FAQ : OPLOSSEN VAN STORINGEN OF PROBLEMEN > AUTOMATISCH ROLLUIK
Ik heb een LPW POOLS zwembad en mijn eerste COVREX CLASSIC lamel blokkeert soms tegen de boordsteen die op het RVS profiel over de zwembadbreedte geplaatst werd, hoe los ik dit op?

Voor dit probleem zijn er verschillende mogelijke oorzaken met bijhorende oplossingen.

We overlopen ze even hieronder zodat je dit snel en makkelijk kan oplossen:

Mogelijke oorzaak 1: de waterstand van het zwembad is net iets te hoog afgeregeld

Je kan aan de skimmer zien of je de waterstand van het zwembad iets kan verlagen. Met een lagere waterstand zal het rolluik mogelijk niet meer tegen de boordsteen komen op het RVS profiel geplaatst werd tussen het rolluik & zwembadgedeelte. Indien de skimmer geen lucht kan aanzuigen wanneer je de waterstand iets verlaagt dan kan je dit aanpassen door met een ijzerzaagje het buisje van de overloop (vb. 1cm) lager af te zagen. Mocht je een sensor hebben voor automatische niveauregeling dan pas je deze in gelijke mate aan (hoogte wijzigen).

Indien nodig kan het zijn dat je het rolluik opnieuw dient te programmeren.

Mogelijke oorzaak 2: de RVS structuur heeft zich gezet en loopt niet meer mooi horizontaal

Als je vanuit het zwembad kijkt naar de boordsteen die op het RVS profiel van het rolluikaandrijfsysteem geplaatst werd, loopt deze dan mooi horizontaal of zakt deze een beetje door naar het midden toe? Loopt dit mooi recht ga dan naar Mogelijke oorzaak 2. Is dit echter het geval dan kan je dit bijregelen: in het rolluikgedeelte kan je elk individueel hoekprofiel (dat de structuur ondersteunt) bijregelen met de hiervoor geplaatste bouten. Door deze bouten meer of minder aan te draaien kan je dit profiel terug recht zetten (het zal met de tijd zich gezet hebben) en is hiermee je probleem mogelijk opgelost.

Indien nodig kan het zijn dat je het rolluik opnieuw dient te programmeren.

Mogelijke oorzaak 3: de eerste COVREX CLASSIC lamel heeft zich met de tijd iets naar boven gezet en blijft zo staan

Als de eerste lamel die eruit komt een halve lamel is dan kan je deze met een mes eraf snijden (de soepele verbinding doorsnijden en de halve lamel verwijderen).

Zo heb je een eerste volle lamel i.p.v. een halve (we doen dit al geruime tijd standaard bij alle plaatsingen). Een volle lamel heeft niet de neiging om snel naar boven te gaan staan. Mocht ze dit gedrag toch vertonen dan kan je hiervoor RVS profielen bekomen die je onderaan de lamel vastschroeft om dit alsnog tegen te gaan.

Hierna programmeer je het rolluik opnieuw.

Heb je hierover nog vragen, contacteer dan onze klantendienst op het nr. 03/354 12 21.

Noppe Zwembaden: Partner van deze merken.

Privacybeleid - Cookiebeleid - Copyright © Noppe Zwembaden 2024