Recent Nieuws
FAQ : OPLOSSEN VAN STORINGEN OF PROBLEMEN > AUTOMATISCHE NIVEAUREGELING
Ik heb een automatische niveauregeling van Speck en het rood lampje brandt, wat moet ik nu doen?

Deze toestellen zijn voorzien van een beveiliging die ervoor zorgt dat bij een hoog waterverbruik een signaal gegeven wordt aan het magneetventiel (dat aangesloten is op de watertoevoer) en het bijvullen van je zwembad te stoppen ondanks vraag van de niveausensor.

Dit is handig wanneer je sensor niet meer juist werkt omdat deze niet meer juist gepositioneerd is (per ongeluk bij het schoonmaken van positie gewijzigd), niet goed werkt door eventueel vervuiling rondom de sensor, een slecht contact, kabelbreuk of eventueel een defect aan de sensor.

Wanneer deze beveiliging intreedt zal het rode lampje op het toestel branden en stopt het bijvullen van je zwembad.

Dit onder voorbehoud van een goede werking van het magneetventiel (indien dit onderdeel defect is zal deze namelijk mogelijk niet correct reageren op de sturing).

De beveiliging werkt op basis van een tijdsbegrenzing, er is dus in het toestel een tijd ingesteld van vb. 120 minuten dat het toestel zal toelaten dat je zwembad wordt bijgevuld. Wordt deze tijd overschreden treedt het alarm op en stopt de bijvulling.

Mocht dit ongewenst vaak gebeuren dan kan je de ingestelde tijd eventueel aanpassen in het instelmenu.

Is de beveiliging opgetreden maar is er niets aan de hand (en mag je zwembad gewoon verder bijvullen) druk dan gelijktijdig op de 2 middelste knoppen van het toestel. Hierbij zal het toestel opnieuw starten met het bijvullen van je zwembad.

Als dit alarm optreedt volg het toestel dan toch gedurende enkele dagen periodiek op zodat je er zeker van bent dat er geen lek is in je zwembad of zwembadcircuit. Bovendien adviseren we steeds op de watertoevoer naar het zwembad een afzonderlijke waterteller te plaatsen zodat je de waterconsumptie van je zwembad steeds kan opvolgen en dit niet pas constateert bij een zeer hoge waterafrekening.

Heb je hierover nog vragen, contacteer dan onze klantendienst op het nr. 03/354 12 21.

Noppe Zwembaden: Partner van deze merken.

Privacybeleid - Cookiebeleid - Copyright © Noppe Zwembaden 2024