Recent Nieuws
FAQ : OPLOSSEN VAN STORINGEN OF PROBLEMEN > WATERBEHANDELING
De 4 parameters van mijn zwembadwater zijn nu perfect en toch blijft mijn water groen, wat nu?

De waterkwaliteit van je zwembad is volgens de vermelde 4 parameters prima én toch is het zwembadwater nog groen?

Omdat het zwembadwater vóórdat je hebt ingegrepen volgens bovenstaande instructies mogelijk een behoorlijke hoeveelheid algen bevatte is het na uitvoering van bovenstaande een feit dat deze algen gedood werden en zich niet meer kunnen voortplanten.

Dit zorgt er echter (helaas) niet altijd voor dat deze dode - veelal fijne - algen uit het zwembadwater gefilterd worden. Je kan in eerste fase Bayrol Superflock toevoegen in de skimmer om dit te stimuleren (zie webshop)

Helaas biedt dit ook dit niet altijd een garantie voor een gewenst resultaat. Het gevolg is immers dat je de fijne algen langs de inspuiter(s) terug in het zwembadwater ziet terecht komen.

De reden hiervoor is eenvoudig: deze algen zijn te fijn voor je zandfilter om verwijderd te worden uit het zwembadwater. Om dit op te lossen heb je een vloeibaar vlokmiddel nodig, wij adviseren het gebruik van Bayrol Quickflock Super.

Door dit product toe te voegen aan het zwembadwater en na ca. 10 minuten de filterinstallatie te deactiveren gedurende 12 tot 24 uur zal dit product ervoor zorgen dat de fijne algen op de bodem van het zwembad zullen terecht komen. Het zwembadwater zelf zal kristalhelder zijn.

Deze fijne vuile laag op de bodem van het zwembad kan je vervolgens verwijderen door ze voorzichtig met een manuele bodemzuiger weg te stofzuigen. In voorkomend geval zet je de zeswegkraan op riool (waste) zodat het vuil uit het zwembadwatercircuit wordt gebracht. Hierna eerst een backwash uitvoeren en het waterniveau terug op peil brengen.

Voor je dit product gebruikt moet je eerst eventueel vuil van wanden en bodem los borstelen. Krijg je het vuil niet verwijderd met een borstel gebruik dan eventueel het product HTH Borkler Gel of Compactal (dit laatste product echter niet voor zwembaden met dunne folie van 0,6 of 0,8mm).

Ingeval hardnekkig vuil is het mogelijk dat je deze behandeling dient te herhalen.

Consulteer het product Bayrol Quickflock Super op onze webshop voor een handig en gedetailleerd stappenplan! link naar webshop

Heb je hierover nog vragen, contacteer dan onze klantendienst op het nr. 03/354 12 21.

Noppe Zwembaden: Partner van deze merken.

Privacybeleid - Cookiebeleid - Copyright © Noppe Zwembaden 2024