Recent Nieuws
FAQ : WATERBEHANDELING > ZWEMBADFILTER
Om de hoeveel tijd moet ik het filtratiemedia van mijn filter vervangen en waarom is het in mijn belang dit tijdig te doen?

Om de hoeveel tijd is dit nodig?

Het klassieke filterzand in de filter moet minimum om de 3 tot 5 jaar vernieuwd worden. Een goede waterbehandeling wordt immers bereikt door 50% filtratie en 50% chemicaliën.

Waarom is het belangrijk dit te doen?

De microscopische stekeltjes rondom de zandkorrels slijten af waardoor de filtercapaciteit van het zand stelselmatig achteruit gaat. Filterzand gaat ook samen klitten waardoor het water door kleine kanaaltjes loopt en niet meer gelijkmatig door het filterzand stroomt. Ingeval het filtratiemedium niet meer optimaal kan werken (vb. filtratie is niet meer in staat om 50% werkzaam te zijn maar slechts 25%) dan zal de chemicaliënbehoefte van het zwembad stijgen (in dit voorbeeld met 25%). Naast een verhoogd risico op chemische complicaties én minder aangenaam zwembadwater verhoog je ook de exploitatiekosten van het zwembad (meer chemicaliën die aanzienlijk duurder zijn dan filterzand of filterglas). Het is hierom in jou belang tijdig het filtratiemedia te vervangen.

Wanneer moet dit vervangen worden?

Als je filterinstallatie 365 dagen per jaar draait (binnenzwembad, buitenzwembad met actieve overwintering) adviseren we het zand te vervangen na 3 jaar. Als de installatie alleen maar in de zomer actief is volstaat het om na 5 jaar het filterzand te vervangen. Je kan het zand in de toekomst eventueel ook vervangen door AFM (actief filter media), deze glasparels gaan zeker 10 jaar mee (levensduur filterzand x 2 tot x 3). Neem tijdig contact met ons op voor het maken van een afspraak voor het vervangen van je filterzand of vraag ons bij de aankoop van het filterzand hoe je dit eventueel zelf kan doen.

Filterzand: link naar webshop

AFM (filterglas): link naar webshop

Heb je hierover nog vragen, contacteer dan onze klantendienst op het nr. 03/354 12 21.

Noppe Zwembaden: Partner van deze merken.

Privacybeleid - Cookiebeleid - Copyright © Noppe Zwembaden 2024