Recent Nieuws
FAQ : OPLOSSEN VAN STORINGEN OF PROBLEMEN > ZWEMBADBEKLEDING
Ik heb roestpuntjes in mijn zwembad, hoe komt dit & hoe los ik dit op?

In de lucht bevinden zich (soms) metalen (stof) deeltjes.

Dit kan veroorzaakt worden door werken die in de onmiddellijk omgeving gebeuren van het zwembad, enkele straten verder of zelfs van een nabij gelegen spoorweg in combinatie met wind.

Wanneer deze op je zwembadwater terecht komen kunnen deze bezinken en oppervlaktecorrosie veroorzaken.

Het is een metaal dat zich zet op je zwembadbekleding en begint te roesten.

Dit komt voor alle duidelijkheid vrijwel in geen geval uit de bekleding, zeker niet ingeval je beschikt over een monoblok zwembad.

Dit om de eenvoudige reden dat dit type zwembad geen metalen bevat.

Bij betonnen en zeker gemetste zwembaden kan het zijn dat door een sterk verouderde of niet zorgvuldig geplaatste constructie roest door de bekleding komt. Dit is in voorkomend geval afkomstig van het geplaatste betonijzer in de constructie. Daarom is het belangrijk de bekleding van dit type van baden goed te onderhouden en vervangen van zodra nodig.

Wanneer het aanwezige roest(puntje) of eventueel meerdere niet uit de bekleding afkomstig zijn dan kan je dit verwijderen met het product Wichard Wichinox.

Het product is tevens geschikt voor de reiniging van de RVS structuur van het rolluikgedeelte.

Wanneer je het product onder water gebruikt om roest te verwijderen neem je een duikbril, een beschermende handschoen, een schuurspons met handvat of een vochtige doek en een plastiek zak.

Trek de handschoen aan, neem de schuurspons of vochtige doek en breng het product aan op de spons (wees royaal met het product).

Breng de plastiek zak rond je hand en knoop deze vast zodat er weinig of geen zwembadwater aan het product kan.

Neem je duikbril en ga naar de plek in kwestie. Verwijder de plastiek zak (snel) en breng het product aan op de roestvlek die in de meeste gevallen zal verdwijnen (maak niet te bruuske bewegingen zodat het product zich niet in het water verspreid).

Lukt het niet dan kan je deze handeling herhalen.

Mocht het product geen oplossing bieden kan je de vlekken tevens verwijderen met een zeer fijn schuurpapier (waterproof korel 2000).

Doe dit zorgvuldig zodat je de zwembadbekleding zeker niet beschadigt.

Heb je hierover nog vragen, contacteer dan onze klantendienst op het nr. 03/354 12 21.

Noppe Zwembaden: Partner van deze merken.

Copyright © Noppe Zwembaden 2021