Recent Nieuws
FAQ : OPLOSSEN VAN STORINGEN OF PROBLEMEN > LPW AANRAAKSCHERM
Ik heb een LPW zwembad met touch screen en krijg volgende melding: 'thermal safety jumped' en mijn pomp werkt niet meer. Wat nu?

Wanneer je deze melding ontvangt dan werd de motorbeveiliging van je zwembadpomp geactiveerd.

Als je zwembadpomp abnormaal veel stroom vraagt treedt deze beveiliging in om te vermijden dat er verdere schade ontstaat.

Je kan de motorbeveiliging in eerste fase terug activeren waarna je zwembadpomp mogelijk terug zal werken.

Dit doe je door de kast open te doen en de motorbeveiliging op te zoeken. Op de motorbeveiliging vind je een blauwe of zwarte knop. Als je hierop drukt wordt deze 'gereset' en kan je de pomp terug activeren.

Hieronder afbeeldingen van vaak voorkomende motorbeveiligingen:

 

We adviseren tevens om hierna een backwash van de zandfilter uit te voeren tenzij dit recent gebeurde. Controleer ook of je pomp niet aan het droog draaien is en mocht dit het probleem zijn dient dit opgelost worden (zie de afzonderlijke FAQ hieromtrent).

Is er echter een probleem met je pomp (vb. schroef van de pomp is verzadigd van vuil, defect aan de pomp) dan zal de pomp niet terug werken en zal dezelfde foutmelding nogmaals op de display verschijnen.

Wordt het probleem veroorzaakt door vuil in de schroef van de motor? 

1. Schakel de pomp uit

2. Verwijderen het filtermandje van de voorfilter van de pomp

3. Ga met je hand in de voorfilter van de pomp en onderaan zal je een opening voelen met een schroef, mogelijk kan je op deze wijze constateren of de schroef vervuild is en dit eventueel verwijderen. Lukt het niet maar is er wel vuil dan dient de pomp open gemaakt te worden (mogelijk door een zwembadtechnieker uit te voeren) om vervolgens de schroef schoon te maken en tot slot de pomp terug te sluiten.

Lost dit je probleem niet op is er een probleem met de pomp zelf?

Contacteer dan onze klantendienst op het nr. 03/354 12 21 voor het inplannen van een interventie met mogelijk de installatie van een nieuwe pomp.

Noppe Zwembaden: Partner van deze merken.

Privacybeleid - Cookiebeleid - Copyright © Noppe Zwembaden 2024