Recent Nieuws
FAQ : OPLOSSEN VAN STORINGEN OF PROBLEMEN > ZWEMBADVERWARMING
Ik heb een foutcode op mijn warmtepomp, wat nu?

Sommige foutcodes geven gewoon een toestand aan zoals flow error, waarbij na opheffen van de toestand (=wanneer de zwembadpomp weer draait) de warmtepomp automatisch weer gaat werken. Controleer in de handleiding van het toestel de foutcodes en voer de gepaste actie uit.

Overzicht foutcodes warmtepomp type Inverter+ PPG Deluxe:

E3 - flow error, controleer debiet, spoel je zandfilter grondig, controleer of je pool control het signaal van verwarmen geeft aan de warmtepomp

Opgelet: de sturing van een pool control (vb. Intellipool, Control Pro, LPW stuurkast met aanraakscherm, ...) wordt vaak gekoppeld met de flow switch van je warmtepomp; geeft de pool control geen commando tot verwarmen dan onderbreekt deze vaak het signaal van de flow switch waardoor je warmtepomp niet zal werken (net zoals de pool control wenst), in realiteit is er uiteraard wel voldoende debiet door de warmtepomp en werkt de flow switch gewoon. Wanneer je de verwarming op je pool control activeert zal deze foutcode op de warmtepomp niet meer verschijnen. 

E4 - fasen verkeerd aangesloten (enkel bij 3-fasige toestellen)

E5 - abnormale voeding - controleer de elektrische voeding van je warmtepomp

E6 - te hoog verschil tussen in en uitgaand water - controleer je debiet, spoel je zandfilter grondig

E7 - bescherming tegen lage uitgaande water temperatuur - water is te koud en beter om de warmtepomp af te sluiten Eb - omgevingstemperatuur te hoog/laag, toestel zal weer opstarten eenmaal temperatuur daalt/stijgt. Bij lage temperatuur wordt aangeraden om de warmtepomp af te sluiten

Ed - antivries herinnering - sluit de warmtepomp af

Voor andere merken & types consulteer de bij het toestel bijgeleverde handleiding.

Op onze website bieden we jou verschillende handleidingen.

Heb je na het doornemen van de handleiding toch nog een vraag dan kan je onze klantendienst contacteren op 03/354 12 21.

Noppe Zwembaden: Partner van deze merken.

Privacybeleid - Cookiebeleid - Copyright © Noppe Zwembaden 2024