Recent Nieuws
FAQ : WATERBEHANDELING > AUTOMATISCH DOSEERSYSTEEM
Waarom werk ik best met een automatisch doseersysteem voor vloeibare chloor & pH-?

Een automatisch doseersysteem voor chloor en pH- biedt verschillende voordelen:

Nauwkeurige dosering: Automatische doseersystemen kunnen de exacte hoeveelheden chloor en pH- toevoegen die nodig zijn om de waterkwaliteit op het juiste niveau te houden. Dit zorgt voor een optimale balans en voorkomt over- of onderdosering.

Tijdbesparing: Handmatig doseren van chemicaliën kan tijdrovend zijn, vooral bij grote zwembaden, piekbelastingen en/of onregelmatige weersomstandigheden (vb. na een onweer verdwijnt chloor razendsnel uit je zwembadwater). Met een automatisch systeem wordt dit proces geautomatiseerd, waardoor je tijd bespaart.

Consistente waterkwaliteit: Door de nauwkeurige dosering zorgt een automatisch systeem voor een consistente waterkwaliteit. Dit draagt bij aan een comfortabele zwemervaring en vermindert het risico op irritaties aan de huid en de ogen door onbalans in chemicaliën.

Minder kans op fouten: Handmatig doseren kan leiden tot menselijke fouten, zoals het vergeten toe te voegen van chemicaliën of het toevoegen van te veel of te weinig. Een automatisch systeem vermindert deze kans op fouten aanzienlijk, wat resulteert in een beter beheerde en veiligere zwembadomgeving.

Op afstand beheerbaar: Sommige automatische doseersystemen (vb. Intellipool van Pentair) beschikken over mobiele apps of andere controleapparaten (vb. draadloze binnenhuisdisplay), waardoor je het systeem vanaf afstand kunnen monitoren en aanpassen. Bovendien stuurt het systeem een e-mail wanneer jou aandacht vereist is. Dit biedt een uitzonderlijk gemak en bijhorende gemoedsrust.

Je werkt met vloeibare chloor: in tegenstelling tot klassieke chloortabletten en granulaten bevat vloeibare chloor geen chloorstabilisator en is er bijgevolg geen risico op overstabilisatie van het zwembadwater (in onze FAQ 'Oplossen van storingen of problemen' wordt dit uitgebreid besproken onder het item waterbehandeling.

Over het algemeen biedt een automatisch doseersysteem voor chloor en pH dus gemak, precisie en consistente waterkwaliteit, wat resulteert in een beter beheerd en comfortabel zwembad voor gebruikers.

Wij bieden 2 systemen aan die betrouwbaar zijn en een uitstekende prijs/kwaliteit verhouding hebben, dit zijn de systemen Aquaconsulting en Intellipool. Ruim 500 van onze klanten werken met deze systemen en van beide toestellen hebben we een jarenlange expertise.

Heb je hieromtrent nog vragen, contacteer dan onze klantendienst op het nr. 03/354 12 21.


Directe link voor deze vraag
Als ik over een automatisch doseersysteem voor chloor & pH- beschik moet ik dan zelf helemaal niets meer doen?

Hoewel een automatisch doseersysteem voor chloor en pH veel van het handmatige werk vereenvoudigt, zijn er nog steeds enkele onderhoudstaken die regelmatig moeten worden uitgevoerd om ervoor te zorgen dat het systeem optimaal blijft functioneren. Hier zijn enkele belangrijke onderhoudstaken:

Kalibratie: Het is essentieel om het doseersysteem van zodra nodig te kalibreren om ervoor te zorgen dat het de chemicaliën nauwkeurig blijft doseren. Dit kan worden uitgevoerd volgens de instructies van de fabrikant. Wanneer je wekelijks even met een klassieke druppeltest je zwembadwater controleert dan weet je snel of het systeem juist werkt (of niet). De manuele meting moet immers overeen stemmen met de digitale meting. Indien dit niet zo is dient een kalibratie uitgevoerd te worden en/of de meetsonde(s) vervangen te worden indien defect. Stemt de manuele meting - ongeveer - overeen met de digitale meting van het toestel (wat meestal het geval zal zijn) dan is een kalibratie op dat moment niet nodig. 

Injectieventiel & pompslangetjes: Ter voorkoming van het 'dichtslippen' van het chloorinjectiepunt dient de het injectieventiel voor chloor jaarlijks vervangen te worden. De slangetjes van de doseerpompen vervang je best om de 2 jaar preventief.

Controle van de voorraad chemicaliën: Zorg ervoor dat de voorraad vloeibare chloor en pH- voldoende is om het systeem te laten werken. Zorg voor een regelmatige controle en bijvulling van de chemicaliën om te voorkomen dat het systeem zonder komt te zitten. De systemen die wij plaatsen zijn voorzien van een aanzuiglans met niveaudetectiesysteem in de vaten (bij het Intellipool systeem wordt u hiervan per e-mail verwittigd). We adviseren alleszins dit te controleren tijdens de wekelijks back wash.

Inspectie van de werking: Controleer regelmatig of het doseersysteem naar behoren werkt. Dit omvat het controleren van de dosering van chemicaliën, het controleren op eventuele lekken of defecten en het testen van de waterkwaliteit om te verzekeren dat deze binnen de gewenste parameters blijft (zoals hierboven reeds werd aangehaald).

Meetsondes preventief vervangen:  We adviseren de meetsondes te vervangen na 12 maanden gebruik (gebruik je de sondes enkel tijdens de zomermaanden dan kan je ze na 2 zomers - dus om de 2 jaar - best preventief vervangen. Wanneer het doseersysteem het hele jaar door in gebruik is (vb. binnenzwembad of buitenzwembad met actieve overwintering) dan adviseren we de sondes (REDOX sonde voor de meting van de chloor referentiewaarde en de pH-sonde voor de pH meting) jaarlijks te vervangen.

Door regelmatig deze onderhoudsactiviteiten uit te voeren, kunt u ervoor zorgen dat uw automatische doseersysteem voor chloor en pH optimaal blijft functioneren en een goede waterkwaliteit in uw zwembad behoudt. Bij onze onderhoudscontracten hebben we de formule AUTODOS ontwikkelt wanneer je deze opvolging liever niet zelf doet.

Heb je hieromtrent nog vragen, contacteer dan onze klantendienst op het nr. 03/354 12 21.


Directe link voor deze vraag

Noppe Zwembaden: Partner van deze merken.

Privacybeleid - Cookiebeleid - Copyright © Noppe Zwembaden 2024