Recent Nieuws
FAQ : WATERBEHANDELING > ZWEMBADPOMP
Tijdens welke uren moet ik mijn zwembadinstallatie activeren?

De filter moet minimaal 8 uren per dag draaien, altijd tussen 10u00 & 16u00 én voldoende om in een tijdspanne van 24 uur tweemaal de waterinhoud van het zwembad te vernieuwen.

Voorbeeld: waterinhoud 50 m³ – capaciteit van de pomp 12 m³/u

2 x het volume van het bad in m³ deel je door de capaciteit van de pomp in m³/u: vb. (2 x 50 m³) gedeeld door 12m³/u geeft in dit voorbeeld 8 uur

Anderzijds tonen studies aan dat er zich - bij een klassieke filtratie van 2 cyclussen  - nog steeds  16% onbehandeld water in je zwembad bevindt. Hierom adviseren we om minstens een 2-tal uren meer te filteren dan aangegeven volgens bovenstaande berekening. Kortom in dit voorbeeld: 10u filteren per dag.

Opgelet: het is niet omdat een pomp een bepaalde capaciteit heeft (van vb. 15m³/u) dat dit effectieve debiet ook wordt behaald; de afstand van de pomp tot het zwembad evenals de diameter en lengte van de zwembadleidingen zijn eveneens bepalend en zorgen meestal voor een ‘verlies’.

Is jouw zwembad voorzien van onze TOP LINE (of het Intellipool systeem): de auto modus van Intellipool zorgt ervoor dat bovenstaande automatisch wordt behaald (maar zo lang mogelijk op een traag toerental).

Voor onze VALUE LINE en ADVANCED LINE technieken dien je het toestel zo in te stellen zodat aan bovenstaande criteria wordt voldaan.

Heb je hierover nog vragen, contacteer dan onze klantendienst op het nr. 03/354 12 21.

 

Noppe Zwembaden: Partner van deze merken.

Copyright © Noppe Zwembaden 2021