Recent Nieuws
FAQ : ZWEMBADAFDEKKING
Kan je een rolluik in een bestaand zwembad inbouwen?

Bij zwembaden die bij de bouw ervan niet voorzien werden van een rolluik is het vaak mogelijk om achteraf dit alsnog in te bouwen.

Om dit mogelijk te maken zijn er wel enkele zaken waar je rekening mee moet houden:

Vorm van het zwembad

Een rolluik moet altijd starten van de breedste kant van het zwembad. Hierna mag het zwembad wel smaller worden maar zeker niet breder. Bovendien moet het aan één zijde recht zijn, een afronding zoals een Romeinse trap is geen probleem maar een ovalen zwembad kan je niet voorzien van een degelijk rolluiksysteem. Twijfel je of dit mogelijk is mail ons dan even een schets door van je zwembad voor het juist advies (info@noppe.be). 

Bouwtype van het zwembad

Een zwembad dat vervaardigd werd uit beton of gemetste betonblokken kan zonder probleem uitgerust worden met een rolluik. Voor overige uitvoeringen kan je ons best even consulteren.

Bekleding van het zwembad

Een rolluik inbouwen kan bij eender welk type bekleding. Is je bekleding bijna einde-levensduur dan combineer je best de vervanging ervan in combinatie met de plaatsing van het rolluik, hiermee vermijd je een dubbele kost (wanneer je de bekleding van je zwembad vervangt moet het rolluik namelijk voor deze werken nogmaals gedemonteerd en na de werken weerom gehermonteerd worden).

Inbouwtype rolluik

Voor buitenzwembaden is het best om te werken met inhangsystemen. Deze kosten je slechts 50cm zwembadlengte en kunnen esthetisch verborgen worden achter een rolluikvoorzetwand.

Voor binnenzwembaden is het eveneens mogelijk om te werken met zogenaamde bodembakken (rolluik wordt gemonteerd op de bodem van het zwembad en afgewerkt met een polyesteren constructie).

Voor buitenzwembaden raden we deze laatste ten stelligste af in jou belang.

Bodembakken waar zich een rolluik in bevindt zijn namelijk zeer moeilijk schoon te houden en worden al snel vergaarplaatsen van vuil (kan alleen maar met een dure duikinterventie schoon gemaakt worden).

Bovendien wordt bij een latere inbouw gewerkt met de laatste generatie van buismotoren, is er echter ooit een probleem met de motor dan is ook weer een duurdere duikinterventie nodig en/of dient het zwembad leeg gepompt te worden.

Tot slot kan het rolluik eventueel achter de polyesteren voorzetwand terecht komen wanneer het ontregeld is (met weerom de noodzaak tot het leeg maken van het zwembad en/of een duikinterventie in te plannen).

Zoals je mogelijk ook al concludeerde wegen deze nadelen niet op tegen de 50cm minder zwemruimte.

Wens je een offerte te ontvangen voor het inbouwen van een zwembadrolluik, klik dan hier.

Heb je hierover nog vragen, contacteer dan onze klantendienst op het nr. 03/354 12 21.

Noppe Zwembaden: Partner van deze merken.

Privacybeleid - Cookiebeleid - Copyright © Noppe Zwembaden 2024