Recent Nieuws
FAQ : ZWEMBADAFDEKKING
Waarom zou ik mijn zwembad afdekken en welke afdekkingen zijn er beschikbaar?

Waarom een afdekking voor jouw zwembad?

Om in het Belgische klimaat van een zwembad te kunnen genieten kiezen de meeste gebruikers ervoor het zwembad te verwarmen.

De gemiddeld gewenste temperatuur die we vast stellen bedraagt tussen de 28C° en 30C°.

Wanneer je weet dat maar liefst 90% van deze warmte verloren gaat via verdamping dan wordt het belang van een goede zwembadafdekking al snel duidelijk.

Een goede afdekking zal er tevens voor zorgen dat je zwembadwater minder aan de zon wordt blootgesteld.

Hierdoor geniet je van een aanzienlijk lager chemicaliën verbruik.

Tot slot zal een goede afdekking zorgen voor een veilige bescherming van kinderen en eventueel huisdieren rondom het zwembad.

Zodat bij gesloten afdekking je tuin perfect veilig is.

Hieronder vind je een overzicht van de mogelijkheden die beschikbaar zijn:

Zomerzeil (zogenaamde Noppenfolie) met oprolsysteem:

Het voordeel van dit systeem is de relatief lage investeringskost.

Een nadeel is de bijzonder snelle slijtage, het feit dat dergelijke zeilen manueel dienen gemanipuleerd worden maar ook dat ze bijzonder onveilig zijn.

Hierom adviseren we bij voorkeur niet om met deze systemen te werken.

Thermisch deken met oprolsysteem:

Het voordeel van dit systeem is de aanvaardbare investeringskost, de betere isolatie en duurzaamheid.

Een nadeel is het feit dat dergelijke zeilen manueel dienen gemanipuleerd worden maar ook dat ze ook bijzonder onveilig zijn.

Hierom adviseren we bij voorkeur niet om met deze systemen te werken.

Veiligheidsafdekking of 4 seizoensafdekking (alu-stangen elke ca. 60cm met een zeil):

Het voordeel van dit systeem is de lagere investeringskost dan een zwembadrolluik, het feit dat dit systeem vrijwel al het vuil uit het zwembad houdt, de goede isolatie, relatief lange duurzaamheid en de veiligheid die het systeem biedt.

Een nadeel is het feit dat dergelijke zeilen manueel dienen gemanipuleerd worden (motorisatie is echter in optie beschikbaar) en hierdoor als zeer onpraktisch worden ervaren (zeker bij manuele aandrijving is het niet voor iedereen mogelijk laat staan handig om dergelijke zeilen te manipuleren).

Hierom adviseren we bij voorkeur niet om met deze systemen te werken.

Automatisch, elektrisch aangedreven zwembadrolluik:

Het voordeel van dit systeem is het feit dat dit heel wat vuil uit het zwembad houdt (skimmers dienen zich wel te bevinden aan de kant van het rolluik), de mogelijkheid om het systeem uit te rusten met een lammel naar keuze (PVC, polycarbonaat, COVREX CLASSIC), de lange duurzaamheid, de veiligheid die het systeem biedt bij een juiste montage en de nodige toebehoren (zoals een doortrapbeveiliging).

Vermeldenswaardig is de meerwaarde dat een zwembadrolluik bovendien biedt aan een zwembad. Je zwembad wordt er namelijk letterlijk meer waard door.

Het mogelijk grootste voordeel is dat het systeem automatisch is en met 1 druk op de knop het zwembad relatief snel open of gesloten wordt (overige afdekkingen zal je geen 3 keer per dag openen of sluiten met bijhorend energieverlies).

Een nadeel is het feit dat een rolluikmotor een relatief duur en gevoelig onderdeel is met bliksemschade als grootste risico. Rolluikmotoren van de oudere generatie kunnen daarbovenop waterschade oplopen of beperkt zijn in levensduur door de montage in een vochtige motorput.

Bij aankoop ervan (of beschik je al over een zwembadrolluik) is het dan ook best dit te verzekeren samen met de rest van het zwembad.

Diverse verzekeringsmaatschappijen hebben hierover aantrekkelijke voorwaarden.

Hierom adviseren we om met deze systemen te werken.

Kies je voor een zwembadrolluik dan is het belangrijk te weten welke types van lamellen er bestaan evenals hun respectievelijke voordelen. 

We bezorgen je graag een offerte op maat met een overzicht van de verschillende lamellen evenals hun respectievelijke voor- en nadelen.

Klik hier voor het ontvangen van een GRATIS en volledig vrijblijvende offerte op maat.

Beschik je nog niet over een rolluikaandrijfsysteem dan kan je via dezelfde link eveneens kiezen voor een offerte inclusief aandrijfsysteem.

Onze offerte zal je namelijk ook een overzicht bieden van de verschillende mogelijkheden wat dit betreft en maakt tot slot elke combinatie van lamel en aandrijfsysteem zodat je een transparant overzicht hebt van de investeringsmogelijkheden.

Heb je hierover nog vragen, contacteer dan onze klantendienst op het nr. 03/354 12 21.

Noppe Zwembaden: Partner van deze merken.

Privacybeleid - Cookiebeleid - Copyright © Noppe Zwembaden 2024