Recent Nieuws
FAQ : ZWEMBADVERWARMING
Is het interessant om mijn warmtepomp 's nachts te activeren op nachttarief?

Een warmtepomp laat je alleen maar tijdens de dag werken!

Het is in jou belang je zwembadwarmtepomp alleen actief te laten wanneer het buiten het warmste is en dit is beslist gedurende de daguren (en dus zeker niet 's nachts).

Een warmtepomp haalt namelijk een heel groot gedeelte van haar rendement uit de buitenlucht: net deze eigenschap zorgt ervoor dat deze toestellen rendementen kunnen halen tot maar liefst 600% en meer!

De buitentemperatuur 's nachts is doorgaans aanzienlijk lager dan deze gedurende de dag. Zelfs al beschik je over een nachttarief meter en bijhorend lager tarief gedurende nacht dan staat deze korting totaal niet in verhouding tot het lagere rendement dat je warmtepomp zal hebben tijdens koudere periodes.

Bovendien hoeft een zwembadpomp niet 's nachts te draaien, alleen maar tijdens de dag en zeker tussen 10u00 & 16u00 (we adviseren 10u per dag, de andere 4u kan je vrij kiezen).

Er zijn op bovenstaande regel slechts 2 uitzonderingen:

Uitzondering 1: tijdens de opwarmperiode van je zwembad

Wanneer je het zwembad opstart dan is het in jou belang om het zwembad zo snel als mogelijk op de gewenste vraagtemperatuur te krijgen. Enkel tijdens deze periode laat je de warmtepomp dag & nacht actief (net zoals de zwembadpomp).

Van zodra je vraagtemperatuur bereikt is kan je de filtertimer terug activeren en volstaat het zowel je filterpomp als je warmtepomp enkel tijdens de dag actief te laten.

Uitzondering 2: mijn warmtepomp is niet in staat om de temperatuur van het zwembad op peil te houden

Wanneer het tijdens het begin of einde van het seizoen zo koud is (waardoor de temperatuur van het water niet op peil blijft). Alleen maar dan kan je tijdelijk je zwembadinstallatie inclusief warmtepomp dag en nacht laten draaien. Van zodra het weer normaal zomerweer is werk je opnieuw met je filtertimer.

Heb je hierover nog vragen, contacteer dan onze klantendienst op het nr. 03/354 12 21

Noppe Zwembaden: Partner van deze merken.

Copyright © Noppe Zwembaden 2021