Recent Nieuws
FAQ : ZWEMBADVERWARMING
Is het zinvol om zonnepanelen te plaatsen waardoor mijn zwembadwater stroomt en welk rendement mag ik verwachten?

Dit is zeker interessant en dit zowel omwille van ecologische- als financiële redenen:

Het is omwille van ecologische redenen altijd interessant om de ECOPLUS of ECOSMART zonnepanelen die we voorstellen (gemaakt uit polypropyleen) te plaatsen (meer gedetailleerde info hieromtrent zie: Informatie zonnepanelen).

Omwille van financiële redenen kan het eveneens interessant zijn om te investeren in zonnepanelen. Deze zorgen er immers voor dat je energierekening m.b.t. het opwarmen en op temperatuur houden van het buitenzwembad met gemiddeld 70% verlaagd wordt.

Verwarm je op gas of stookolie dan bedraagt de gemiddelde terugverdientijd 5 tot maximaal 7 jaar. Verwarm je met een standaard warmtepomp dan geldt vrijwel dezelfde termijn.

Wanneer je investeert of investeerde in een inverter warmtepomp (=frequentiegestuurd toestel van de nieuwste generatie) dan zal de terugverdientijd langer zijn (tot 50%) maar blijft het interessant. De zonnepanelen die we plaatsen hebben immers een garantie van maar liefst 10 jaar dus ze zijn zo duurzaam dat je uiteindelijk altijd een financieel voordeel zal halen uit deze investering!

Ter info: de solar systemen vervaardigt uit EPDM adviseren we echter niet: ze hebben een zware ecologische afdruk (=gemaakt uit een oliederivaat) en bovendien verouderen ze door chloor waardoor je ze op termijn van gemiddeld 10 tot 15 jaar zal moeten vervangen. EPDM matten ondervinden ook snel stormschade.

Kan ik altijd zonnepanelen installeren?

We adviseren dit te doen vanaf je een bij voorkeur plat dak beschikbaar hebt nabij je zwembadtechnieken met een minimale oppervlakte van 80% van je zwembadoppervlakte. Heb je minder oppervlakte ter beschikking dan kan dit gecompenseerd worden wanneer je kiest voor de ECOSMART panelen.

Heb je hierover nog vragen, contacteer dan onze klantendienst op het nr. 03/354 12 21.

Noppe Zwembaden: Partner van deze merken.

Privacybeleid - Cookiebeleid - Copyright © Noppe Zwembaden 2024