Recent Nieuws
FAQ : ZWEMBADVERWARMING
Waar plaats ik best mijn warmtepomp?

Het is in jouw belang om de warmtepomp zo dicht mogelijk te plaatsen bij de zwembadtechnieken (vb. achteraan een poolhouse of technische ruimte, garage, ...).

Let wel dat er op deze plek voldoende stroomtoevoer aanwezig dient te zijn: zie onze FAQ/vraag 'ik wens een warmtepomp maar kan dat wel' voor de uitgebreide informatie hieromtrent.

Verder dien je er rekening mee te houden dat het toestel achteraan 30cm tot 50cm vrije ruimte nodig heeft (om lucht te kunnen aanzuigen waaruit een groot deel van de warmte zal opgenomen worden).

Aan de kant van de ventilator hou je rekening met een vrije uitblaas van bij voorkeur 6m (dus het toestel zeker niet naar een muur die op vb. 1m afstand staat laten blazen).

Toestellen waarvan de ventilator de koude lucht horizontaal weg blaast zijn het meest aangewezen, zeker in een bosrijke omgeving.

Toestellen met een verticale uitblaas (=toestel blaast koude lucht naar boven) plaats je beter niet wanneer er bomen in de buurt zijn (het vuil van de bomen valt dan in het toestel).

Het toestel mag in de zon staan maar dit is geen must en maakt weinig verschil in rendement.

Het toestel blaast een behoorlijk aanzienlijke hoeveelheid lucht aan waardoor lokaal aanwezige lucht (in de zon) zeer snel weg is en daarna de lucht uit andere zones zal komen. Plaats het toestel daarentegen bij voorkeur niet in een bos (de lucht die van verder in het bos komt is ook koel wat het rendement van het toestel zal verlagen).

Tot slot hou je er best mee rekening dat het toestel geluid produceert: bij inverter (=frequentiegestuurde) toestellen van de laatste generatie is dit relatief beperkt (doorgaans te vergelijken met het geluid van een gesprek op 10m afstand) maar ook al is het beperkt het blijft mogelijk ongewenst geluid en kan dus eventueel voor hinder zorgen bij jou of je eventuele buren. Plaats het dus bij voorkeur op een plek waar er geen mogelijkheid is tot hinder bij jou of je buren.

Heb je hierover nog vragen, contacteer dan onze klantendienst op het nr. 03/354 12 21.

Noppe Zwembaden: Partner van deze merken.

Privacybeleid - Cookiebeleid - Copyright © Noppe Zwembaden 2024