Recent Nieuws
MONOBLOK ZWEMBADEN
  • MONOBLOK ZWEMBADEN

Wat is een monoblok zwembad?

Een monoblok is een zwembadtype dat bestaat uit één stuk, vergelijkbaar met een badkuip: het wordt in zijn geheel in één keer geproduceerd op de meest efficiënte manier en in de beste omstandigheden.

Hierdoor is niet enkel de kwaliteit beter maar kan het ook heel snel geplaatst worden (slechts 5 tot 7 werkdagen): het vakkundig stabiliseren, het plaatsen van de boordstenen en aansluiten van de zwembadtechnieken is namelijk het enige dat nog op de werf dient uitgevoerd te worden!

plaatsen van een monoblok zwembad

Waarom kiezen voor een monoblok zwembad?
 
Kies voor kwaliteit

Een monoblok zwembad wordt in een gecontroleerde fabrieksomgeving gemaakt in een grotendeels geautomatiseerd proces. Dit garandeert een constante kwaliteit die op een werf (in de open lucht) nooit kan behaald worden!
 
productie van een monoblok zwembad
 
Kies voor de beste prijs/kwaliteit verhouding

Het productieproces laat toe om aanzienlijk te besparen op de loonkosten voor het produceren van een zwembad. De plaatsing van het zwembad gebeurt eveneens zeer efficiënt: op amper 5 tot 7 installatie-dagen is jouw zwembad al zwemklaar!  Je investeert dus in materiaal, niet in arbeid!

Klik hier en ontvang onmiddellijk een gedetailleerde offerte
  
installatie full vinylester monoblok zwembad LPW model ZK12
 
Kies voor een lange fabrieksgarantie

De productie van deze monoblok zwembaden gebeurt volgens een gedetailleerd lastenboek dat niets aan het toeval over laat!

Bovendien worden de baden in FULL VINYLESTER geproduceerd. Bij dit materiaal is er totaal geen risico meer op osmose.

Hierdoor geniet je van een (niet degressieve) 'lifetime' fabrieksgarantie van 35 jaar tegenover 10 jaar (degressief) op een traditioneel bouwkundig gerealiseerd zwembad.

Deze garantie wordt bovendien aangeboden door LPW POOLSeen Belgische fabrikant met meer dan 50 jaar ervaring die bovendien de onbetwiste marktleider is in België met in 2020 meer dan 1.000 geplaatste zwembaden (op een totaal van 7.000 geplaatste zwembaden in België kiest dus 1 op de 7 Belgen voor dit merk)!

Naast 'full vinylester' monoblok zwembaden bieden we eveneens de Flexline Zwembaden aan. Deze zijn eveneens uit één stuk gemaakt maar uit polypropyleen in plaats van vinylester waardoor de flexibiliteit van maatwerk gecombineerd kan worden met de kwaliteit en voordelen van een monoblok zwembad!

Klik hier en ontvang onmiddellijk een gedetailleerde offerte

Kies voor een product 'designed' & 'engineered in Belgium'

Alle monoblok zwembaden die we verdelen zijn 100% 'designed, assembled & engineered in Belgium'.

In België ontworpen voor de typisch vochtige Belgische ondergrond en specifieke klimaatomstandigheden. De kwaliteitsbewaking is bovendien in handen van een ervaren Belgisch team.
 
Wij verdelen dus in het belang van onze klanten geen zwembaden uit Spanje, Frankrijk, Hongarije, Tsjechië, Roemenië (al dan niet geproduceerd onder Australische licentie) of Australië.
 
Deze kuipen zijn namelijk niet specifiek ontworpen voor de vochtige Belgische ondergrond.

Klik hier en ontvang onmiddellijk een gedetailleerde offerte

Logo Belgian design and assembly premium quality
 

Kies voor een product met een geringe ecologische impact

Het korte en efficiënte productieproces beperkt bovendien de ecologische impact. Een LPW POOLS monoblok zwembad is dan ook het meest milieuvriendelijke concept binnen de huidige mogelijkheden.

 
Logo EcoLabel 
  

Kies samen met ons voor een FULL VINYLESTER zwembad

Een monoblok zwembad wordt gewoonlijk gemaakt uit polyester. Deze zwembaden zijn goedkoper, maar niet voldoende beschermd tegen de invloeden van chemicaliën en temperatuur.
 
Daarom zijn de LPW POOLS vervaardigd uit FULL VINYLESTER, dit is een composiethars (dat ook bij boten gebruikt wordt) waarbij osmose vorming uitgesloten is. Deze zwembaden kan je hierdoor probleemloos verwarmen (tot 30C°).

 Catalogus LPW

Ook de Flexline zwembaden voldoen aan deze criteria: polypropyleen is eveneens chemicaliën- en hoge temperatuur bestendig. De Flexline zwembaden worden bovendien op maat gebouwd, elke vorm of afmeting is dus mogelijk! Het grootste verschil met dit type baden zijn naast de hogere investering de licht visueel zichtbare lasnaden. Deze lasnaden zijn echter zeer fijn en machinaal gelast (dus niet de vergelijken met de overlappingen en bijhorende naad van 1.5mm bij foliezwembaden). De FlexLine zwembaden worden vervaardigd in onze productie-unit te St. Niklaas (100% made in Belgium) en onderscheiden zich van anderen door de niet te evenaren kwaliteit (oa. 1cm dikke wanden i.p.v. 0,5cm) en een onberispelijke afwerkingsgraad.

Kies samen met ons voor een standaard geïsoleerd, krasbestendig full vinylester monoblok zwembad

Door de rondom dubbelwandige structuur van de FULL VINYLESTER zwembaden zijn de kuipen zeer sterk (principe van een sandwichpaneel) en bovendien standaard geïsoleerd.

Deze dubbelwandige structuur wordt bekomen middels een honingraatstructuur.

Deze kwaliteit en afwerking wordt exclusief door LPW POOLS vervaardigd.

U vindt deze kwaliteit dan ook bij geen enkele andere fabrikant terug!

Uit een studie van de KU Leuven blijkt dat de isolatiewaarde tot 31 keer beter is dan een kuip zonder deze isolatie.

De details van deze studie vind je terug via volgende link: Onderzoek KU Leuven

Klik hier en ontvang onmiddellijk een gedetailleerde offerte 

De Flexline zwembaden hebben eveneens geen osmose risico. Het materiaal is echter gevoeliger aan krassen of hardnekkige vervuiling en/of beschadigingen. Het materiaal zelf kan in sommige gevallen niet of moeilijk hersteld worden. Enkel het bekleden met een zwembadfolie (of de bodem bekleden met keramische stenen) is een mogelijkheid voor het grondig herstellen en/of renoveren van een zwembad uitgevoerd in polypropyleen.
 
Logo meer dan 3500 referenties sinds 2007 
Kies voor een organisatie die je langdurig optimaal van dienst kan zijn

Voor de plaatsing van de Full Vinylester en Flexline zwembaden kiest LPW POOLS bewust voor een zorgvuldig geselecteerd netwerk van exclusieve verdelers die geografisch verspreid zijn in België.
 
Noppe Zwembaden is officieel erkend ‘Certified partner’ voor de regio in en rondom Antwerpen (sinds 2007).

Dit kwaliteitslabel garandeert je een snelle én zo voordelig mogelijke dienst na verkoop.

Noppe Zwembaden is één van de langst samenwerkende verdelers en beschikt dus over de beste know-how om jou optimaal van dienst te zijn.
 
Kies dus voor een betrouwbare partner die niet te ver gelegen is van jouw woning: vlakbij kopen in vertrouwen, kan het nog aangenamer?
 
Onze ervaren en professionele techniekers staan bovendien heel het jaar door (6 op 7 en ook tijdens de bouwvakantie) 'stand-by' om een uitstekende dienst na verkoop te garanderen: zo kan jij enkel genieten van jouw zwembad!

Klik hier en ontvang onmiddellijk een gedetailleerde offerte
 
Logo LPW Certified Partner
 

Kies voor een fabrikant en installatiebedrijf met een lange voorgeschiedenis

Noppe Zwembaden werkt ondertussen meer dan 14 jaar intensief samen met LPW POOLS. De ‘know how’ van LPW POOLS gaat zelfs terug tot in 1962 en wordt sinds enkele jaren ten volle benut door een nieuw management team dat niets aan het toeval overlaat!

Noppe Zwembaden is het vervolg van Ponnet Zwembaden met ondertussen cumulatief meer dan 35 jaar ervaring!

Noppe Zwembaden heeft ondertussen meer dan 400 LPW POOLS zwembaden geplaatst, en daar doen we er gemiddeld elke week één extra bij!
 
foto monoblok zwembad installatie 

Uw beste keuze.

Het monoblok zwembad is niet enkel beter van kwaliteit, maar ook voordeliger in prijs dan een traditioneel bouwkundig zwembad! Daarnaast kies je voor een product 100% 'engineered & designed in Belgium' met een zeer geringe ecologische voetafdruk. Door de vakkundige installatie van een LPW Certified partner ben je zeker van een vlekkeloze werf doorlooptijd en uitstekende dienst na verkoop. Een zwembad aankopen is immers een belangrijke investering, niet voor even: maar voor het leven!

Klik hier en ontvang onmiddellijk een gedetailleerde offerte

 
Waarom zou ik dan toch nog kiezen voor een bouwkundig zwembad?

 

Een full vinylester monoblok zwembad: dat is de keuze uit meer dan 10 modellen ...

Dit is heel wat keuze, maar uiteraard niet onbeperkt. Indien je binnen dit aanbod het zwembad vindt dat aan jouw vereisten voldoet maak je beslist de juiste keuze! Is dit echter niet zo dan zijn er alternatieven in een hogere budgetklasse.

Klik hier en ontvang onmiddellijk een gedetailleerde offerte
 
Een FlexLine monoblok polypropyleen zwembad: dat is de keuze uit heel wat maatwerk

Heb je nood aan maatwerk dan is een Flexline in polypropyleen eventueel een mogelijkheid (dezelfde prijsklasse dan een full vinylester zwembad). Er zijn een uitgebreid aantal mogelijkheden (overloop, onderloop, plage, trapkeuze, ...) maar deze zijn niet zo onbeperkt als deze van een bouwkundig zwembad (vb. maximale breedte van 4m).
 
Een bouwkundig zwembad is volledige vrijheid: de investering is echter hoger ...

Wens je een zwembad met een heel speciale, unieke vormgeving of eventueel een beweegbare bodem dan is een bouwkundig uitgevoerd zwembad (hogere prijsklasse) voor jou de beste oplossing. Doordat er aanzienlijk meer manuren op de werf zelf noodzakelijk zijn is een kwalitatief uitgevoerd bouwkundig zwembad aanzienlijk duurder dan een monoblok zwembad. De garantie is bovendien beperkter dan vb. een full vinylester monoblok zwembad daar de omstandigheden op de werf nooit zo optimaal zijn als in een geautomatiseerde fabriek (waar bovendien alles heel efficiënt, beter en sneller kan gebouwd worden).
 
Heb je al een degelijk uitgevoerd bouwkundig zwembad dat echter aan renovatie toe is? Dan kunnen wij het renoveren tot vrijwel een nieuw zwembad! Hou bij een renovatie echter rekening met (in veel gevallen) een mogelijk hogere prijsklasse dan bij de plaatsing van een nieuw monoblok zwembad. Dit laatste is overwegend omwille van het aanzienlijk meer nodige werkuren. Het eventueel plaatsen van een monoblok zwembad in een oude zwemkuip kan dan ook in vele gevallen de beste oplossing zijn!

Klik hier en vraag een gedetailleerde offerte aan

Noppe Zwembaden: Partner van deze merken.

Privacybeleid - Cookiebeleid - Copyright © Noppe Zwembaden 2024