Recent Nieuws
MONOBLOK ZWEMBADEN
  • MONOBLOK ZWEMBADEN

Wat is een monoblok zwembad?

Een monoblok is een zwembadtype dat bestaat uit één stuk, vergelijkbaar met uw badkuip: het wordt in zijn geheel in één keer geproduceerd op de meest efficiënte wijze en in de beste omstandigheden. Hierdoor is niet enkel de kwaliteit beter maar kan het ook heel snel geplaatst worden (slechts 5 tot 7 werkdagen): het vakkundig stabiliseren, het plaatsen van de boordstenen en aansluiten van de zwembadtechnieken is immers het enige dat nog op de werf dient uitgevoerd te worden.

Waarom kiezen voor een monoblok zwembad?
 
Kies voor kwaliteit

Een monoblok zwembad wordt in een gecontroleerde fabrieksomgeving gemaakt in een grotendeels geautomatiseerd proces. Dit garandeert u een constante kwaliteit die op een werf (in de open lucht) nooit kan behaald worden.
 

 
Kies voor de beste prijs/kwaliteit verhouding

Het productieproces laat toe om aanzienlijk te besparen op de loonkosten voor het produceren van uw zwembad. Het plaatsen van het zwembad gebeurt eveneens efficiënt: op amper 5 tot 7 installatie-dagen is uw zwembad reeds zwemklaar!  U investeert dus in materiaal, niet in arbeid!
  

 
Kies voor een lange fabrieksgarantie

De productie van uw monoblok zwembad gebeurt volgens een gedetailleerd lastenboek dat niets aan het toeval over laat.

Bovendien worden de baden in FULL VINYLESTER geproduceerd. Bij dit materiaal is er totaal geen risico meer op osmose.

Hierdoor geniet u van een 'lifetime' fabrieksgarantie van 35 jaar tegenover 10 jaar op een traditioneel bouwkundig gerealiseerd zwembad.

Deze garantie wordt u bovendien aangeboden door een Belgische fabrikant.


 

Naast full vinylester monoblok zwembaden bieden we u eveneens de Flexline Zwembaden aan. Deze zijn eveneens uit één stuk gemaakt doch uit polypropyleen in plaats van vinylester waardoor de flexibiliteit van maatwerk gecombineerd kan worden met de kwaliteit en voordelen van een monoblok zwembad!

 

Kies voor een product 'designed & engineered in Belgium'

Alle monoblok zwembaden die we verdelen zijn 100% designed, assembled & engineered in Belgium. In België ontworpen voor de typisch vochtige Belgische ondergrond en specifieke klimaatomstandigheden. De kwaliteitsbewaking is tevens in handen van een ervaren Belgisch team.
 
Wij verdelen dus in het belang van onze klanten geen zwembaden uit Spanje, Frankrijk, Hongarije, Tsjechië, Roemenië (al dan niet geproduceerd onder Australische licentie) of Australië.
 
Deze kuipen zijn immers niet specifiek ontworpen voor de vochtige Belgische ondergrond.


 

Kies voor een product met een geringe ecologische impact

Het korte en efficiënte productieproces beperkt tevens de ecologische impact. Een monoblok zwembad is dan ook het meest milieuvriendelijke concept binnen de huidige mogelijkheden.
 
 
  

Kies samen met ons voor een FULL VINYLESTER zwembad

Een monoblok zwembad wordt gewoonlijk gemaakt uit polyester. Deze zwembaden zijn goedkoper maar niet voldoende beschermd tegen de invloeden van chemicaliën en temperatuur.
 
Daarom zijn de LPW FULL VINYLESTER zwembaden voorzien van een composiethars (dat ook bij boten gebruikt wordt) waarbij osmosevorming uitgesloten is. Deze zwembaden kan u hierdoor probleemloos verwarmen (tot 30C°).
 
Ook de Flexline zwembaden voldoen aan deze criteria: polypropyleen is eveneens chemicaliën- en hoge temperatuur bestendig. De Flexline zwembaden worden bovendien op maat gebouwd, elke vorm of afmeting is dus mogelijk! Het grootste verschil met dit type baden zijn naast de hogere investering de licht visueel zichtbare lasnaden. Deze lasnaden zijn echter zeer fijn en machinaal gelast (dus niet de vergelijken met de overlappingen en bijhorende naad van 1.5mm bij foliezwembaden). De FlexLine zwembaden worden vervaardigd in onze productieunit te St. Niklaas (100% made in Belgium).

 
 

Kies samen met ons voor een standaard geïsoleerd, krasbestendig zwembad

Door de rondom dubbelwandige structuur van de Full Vinylester zwembaden zijn de kuipen zeer sterk (principe van een sandwichpaneel) en bovendien reeds standaard geïsoleerd. Deze dubbelwandige structuur wordt bekomen middels een honingraatstructuur. Deze kwaliteit en afwerking wordt exclusief door LPW vervaardigd. U vindt deze kwaliteit dan ook bij geen enkele andere fabrikant terug!
 
De Flexline zwembaden hebben eveneens geen osmose risico. Houdt u er echter rekening mee dat bij eventuele krassen of hardnekkige vervuiling en/of beschadigingen het materiaal zelf in sommige gevallen niet of moeilijker kan hersteld worden. Enkel het bekleden met een zwembadfolie is een mogelijkheid voor het grondig herstellen en/of renoveren van een zwembad uitgevoerd in polypropyleen.
 
 
 

Kies voor een organisatie die u langdurig optimaal van dienst kan zijn

Voor de plaatsing van de Full Vinylester en Flexline zwembaden kiest LPW Corporate bewust voor een zorgvuldig geselecteerd netwerk van exclusieve verdelers die geografisch verspreid zijn in België.
 
Noppe Zwembaden is officieel erkend ‘Gold’ verdeler voor de regio in en rondom Antwerpen.

Dit kwaliteitslabel garandeert u een snelle én zo voordelig mogelijke dienst na verkoop.

Noppe Zwembaden is één van de langst samenwerkende verdelers en beschikt dus over de beste know-how om u optimaal van dienst te zijn.
 
Kies dus voor een betrouwbare partner die niet te ver gelegen is van uw woning: vlakbij kopen in vertrouwen, kan het nog aangenamer?
 
Onze ervaren en professionele techniekers staan bovendien heel het jaar door (6 op 7 en ook tijdens de bouwvakantie) 'stand-by' om u een uitstekende dienst na verkoop te garanderen: zo kan u enkel genieten van uw zwembad!
 

 

Kies voor een fabrikant en installatiebedrijf met een lange voorgeschiedenis

Noppe Zwembaden werkt ondertussen reeds meer dan 10 jaar intensief samen met LPW Corporate. De ‘know how’ van LPW gaat zelfs terug tot in 1962 en wordt sinds enkele jaren ten volle benut door een nieuw management team dat niets aan het toeval overlaat! Noppe Zwembaden is het vervolg van Ponnet Zwembaden met ondertussen cumulatief meer dan 35 jaar ervaring! Noppe Zwembaden heeft ondertussen meer dan 200 LPW zwembaden geplaatst, en daar doen we er elke week één extra bij!
 
 

Uw beste keuze

Het monoblok zwembad is niet enkel beter van kwaliteit maar ook voordeliger in prijs dan een traditioneel bouwkundig zwembad! Daarnaast kiest u voor een product 100% engineered & designed in Belgium met een zeer geringe ecologische voetafdruk. Door de vakkundige installatie van een LPW Gold partner bent u zeker van een vlekkeloze werfdoorlooptijd en uitstekende dienst na verkoop.

 
Waarom zou ik dan toch nog kiezen voor een bouwkundig zwembad?

 

Een full vinylester monoblok zwembad: dat is de keuze uit 10 modellen ...

Dit is heel wat keuze maar uiteraard niet onbeperkt. Indien u binnen dit aanbod het zwembad vindt dat aan uw vereisten voldoet maakt u beslist de juiste keuze! Is dit echter niet zo dan zijn er uiteraard alternatieven in een hogere budgetklasse.
 
Een FlexLine monoblok polypropyleen zwembad: dat is de keuze uit heel wat maatwerk

Heeft u nood aan maatwerk dan is een Flexline in polypropyleen eventueel een mogelijkheid (iets hogere prijsklasse dan een full vinylester zwembad). Er zijn een uitgebreid aantal mogelijkheden (overloop, onderloop, plage, trapkeuze, ...) doch deze zijn niet zo onbeperkt als deze van een bouwkundig zwembad (vb. maximale breedte van 4m).
 
Een bouwkundig zwembad is volledige vrijheid: de investering is echter hoger ...

Wenst u een zwembad met een heel speciale, unieke vormgeving of eventueel een beweegbare bodem dan is een bouwkundig uitgevoerd zwembad (hogere prijsklasse) voor u de beste oplossing. Doordat er aanzienlijk meer manuren op de werf zelf noodzakelijk zijn is een bouwkundig zwembad overwegend duurder dan een monoblok zwembad. De garantie is bovendien beperkter dan vb. een full vinylester monoblok zwembad daar de omstandigheden op de werf nooit zo optimaal zijn als in een geautomatiseerde fabriek (waar bovendien alles heel efficiënt, beter en sneller kan gebouwd worden).
 
Heeft u reeds een degelijk uitgevoerd bouwkundig zwembad dat aan renovatie toe is? Dan kunnen wij het renoveren tot vrijwel een nieuw zwembad! Hou bij een renovatie echter rekening met (in veel gevallen) een mogelijk hogere prijsklasse dan bij de plaatsing van een nieuw monoblok zwembad. Dit laatste is overwegend omwille van het aanzienlijk meer nodige werkuren. Het eventueel plaatsen van een monoblok zwembad in een oude zwemkuip kan dan ook in vele gevallen de beste oplossing zijn!

Noppe Zwembaden: Partner van deze merken.

Copyright © Noppe Zwembaden 2018